Suomi on täydellinen maa pyöräillä. Se tarjoaa vaihtelevia maisemia, täydellisen kesäilmaston ja hyvin hoidetun tieverkoston, jota pitkin on helppo polkea pitkiäkin matkoja. Lisäksi ympäri maata on kulttuurisesti paljon nähtävää. Samalla pääsee tutustumaan kauniin kotimaan ainutlaatuiseen ympäristöön, monimuotoisuuteen ja aitoon elämään kaupunkien ulkopuolella.Mikä tahansa pyöräilyretki alkaa kunnollisella suunnittelulla ja välineiden hankinnalla. Pyörällä liikkuessa mukaan ei mahdu paljoakaan tavaraa, joten varustelun täytyy olla hyvin harkittu. Niin ikään itse pyörän pitää olla soveltuva pitkille matkoille ja mukava ajaa. Menopelin valintaan kannattaakin käyttää paljon aikaa ja keskustella asiantuntijoiden kanssa, mikä malli olisi parhain. Pyöriä voi nykyään tilata myös suoraan internetistä.

Suosituimmat pyöräilyreitit

Varustuksen ollessa kunnossa alkaa pyöräretki reitin suunnittelusta. Suomessa on monia kauniita pyöräilyreittejä, jotka kulkevat pitkin idyllisiä pikkuteitä ja kauniita maisemia. Niillä on turvallista ajaa, eivätkä ne seuraa kaikkein ruuhkaisimpia isoja teitä. Parhaimpien reittien varrella on jopa monia tauko- ja pysähdyspaikkoja, majoitusta, palveluita ja nähtävyyksiä. Tässä on lista parhaimmista reiteistä:

1. Ahvenanmaa

Paljon kehuttu Ahvenanmaan saaristo on yksi Suomen parhaimmista paikoista pyöräillä. Kauniissa ja idyllisissä saaristomaisemissa kulkevat pikkutiet eivät ole ruuhkaisia, ja verkosto on hyvä. Lisäksi yhteydet saarien välillä ovat erinomaiset. Saaristossa kuljetaan muutenkin paljon pyörällä, ja pyörän voi vuokrata lukuisista pyörävuokraamoista.

2. Kuninkaantie ja ruukkimiljööt

Kuninkaantie alkaa Helsingistä ja jatkuu aina Turkuun asti. Sen varrella ovat idylliset kaupungit kuten Billnäsin ruukkikylä, Fiskars sekä Tammisaari, joihin kannattaa erityisesti tutustua. Niiden historia ja ympäristö ovat vailla vertaansa. Alueelta löytyy paljon nähtävää, hyviä palveluita ja jopa majoitusta.

3. Helsingistä Porvooseen

Noin 55 kilometrin matka Helsingistä Porvooseen on riittävä päivänreissulle, jos palaa takaisin esimerkiksi laivalla tai bussilla. Porvoon keskiajallinen keskus, museot ja ihastuttavat puutalot lumoavat vierailijansa. Kaupungissa on lisäksi erinomaiset matkailupalvelut, paljon putiikkeja ja ravintoloita.

4. Pyhäjärvi ja Näsijärvi

Tampereen lähellä sijaitsevat järvet ja niitä kiertävät reitit tarjoavat huikeita järvimaisemia. Suurella alueella on monia kansallispuistoja, kartanoita, museoita ja paikallisnähtävyyksiä. Lisäksi alueella on useita majoituspalveluita, joissa voi välillä levähtää.