Rannikkoa, peltoja, kukkia, tuulimyllyjä… Ahvenanmaa on täynnä kauneutta. Paras tapa ahmia kaikki tämä kauneus on sukeltaa itse sen keskelle ja ottaa vastaan Ahvenanmaan luonnonläheinen lumo kaikilla aisteilla. Polkupyöräilijälle saari tarjoaa mitä parhaimmat puitteet niin huviretkille kuin paikasta toiseen siirtymisillekin. Jopa koko saaren kiertäminen pyöräillen on mahdollista yhden lomamatkan aikana! Pyörämatkakohteena Ahvenanmaa onkin Suomen parhaimmistoa.

Ahvenanmaa lumoaa pyöräilijän

Ahvenanmaan luontoelämykset ovat olleet suomalaisten pyöräilijöiden suosiossa jo vuosikymmeniä. Idylliset saaristomaisemat ja raikas ilma valloittavat kerta toisensa jälkeen. Hyvät pyöräilyreitit ja riittävän tasainen maasto tekevät pyöräilemisestä miellyttävää eivätkä vaadi huippu-urheilijamaisia suorituksia. Lomailija voi keskittyä nauttimaan leppoisasta olemisesta ja Ahvenanmaan tarjoamista aarteista. Kun tarkkailee ympäristöä pyörän satulasta, huomaa asioita, jotka muuten voisivat vain vilahtaa ohi.Ahvenanmaalla pyöräilijän on helppo löytää mielenkiintoista tutkittavaa ja katseltavaa matkan varrelta. Tiet mutkittelevat vaihtelevissa maisemissa, eikä koskaan voi tietää, mitä ihmeteltävää seuraavan mutkan takaa löytyy. Paikalliset tiet ovat hyväkuntoisia ja maisemat lumoavan kauniita. Lisäksi Ahvenanmaa tarjoaa vierailijoilleen kesäisin valikoiman hurmaavia kesäkioskeja, ravintoloita ja majapaikkoja. Myös telttaretkeily on mahdollista halukkaille.

Varusteet ja reissureitit

Kun lähdet toteuttamaan unelmiesi pyöräilymatkaa, tarvitset asianmukaiset varusteet. Hyvä uutinen on, että hyväkuntoisilla pyöräilyreiteillä et tarvitse huippuvarusteltua ammattilaistasoista pyörää, vaan luotettava ja mukava menopeli jokapäiväiseen käyttöön on aivan riittävä. Lisäksi sinun kannattaa ostaa tai lainata pyörälaukku, jonka saat kiinnitettyä suoraan pyörään. Tavallisen repun kanssa polkiessa saat vain hikisen selän ja ärsyyntyneen mielen.Oletpa sitten aktiivinen pyöräilyharrastaja tai kokemattomampi pyöräilijä, löydät itsellesi sopivan tavan pyöräillä. Jopa Ahvenanmaan ympäri pyöräileminen onnistuu aloittelijalta, kun siihen varaa noin viikon aikaa. Mahdollisia reittejä on joka makuun. Voit suunnitella reitin, joka kulkee yksinomaan idyllisissä saaristomaisemissa tai valita pyöräretkesi teemaksi jonkin sydäntäsi lähellä olevan asian, esimerkiksi vanhat linnat tai Ahvenanmaan herkullisimmat ravintola-ateriat.

Pyöräilyä nautiskellen

Ahvenanmaan maisemat ovat idyllisiä, ruoka hurmaa makuaistin ja tunnelma rentouttaa mielen. Voit nautiskella kulttuurista ja historiasta sekä museoissa että luontokohteissa, ja illan tullen voit pystyttää teltan luonnon helmaan tai vaikkapa kirjautua sisään ylelliseen kylpylähotelliin. Pyöräillen pääset nauttimaan sekä pääsaaren että pienempien saarten lumoavasta saaristoidyllistä kaikilla aisteilla ja oman aikataulusi mukaan. Heittäydy Ahvenanmaan vietäväksi pyörän satulassa!