Loma, mikä ihana tekosyy lökötellä tekemättä mitään. Arjessa aika omille harrastuksille ja lempipuuhille jää usein rajalliseksi. Töiden jäädessä hetkellisesti taka-alalle on hyvä hetki kaivaa esille kaapin perukoille hautautuneet käsityöprojektit, joihin into kaikessa arjen kiireessä katkesi.

Käsityöt ovat mukavia aktiviteetteja lomalle, sillä niitä tehdessä mieli vaikenee ja sorminäppäryys kehittyy. Ne tarjoavat oivallista ajanvietettä, vaikkapa automatkalle mökille. Koska tarvikkeet eivät yleensä vie tilaa tai luo lisäpainoa, ne reissaavat helposti mukana. Pakkaa kaikki mitä tarvitset käsilaukkuun ja hyppää kyytiin!

Ikuista lomamuistosi

Maiseman muutos on omiaan herättelemään inspiraatiota ja luomaan uusia ideoita. Lomareissuilla tehdyt kävelyretket, kiertoajelut ja kaikki muut seikkailut ovat näppäriä lähteitä kadonneen luovuuden metsästämiselle. Otetuista kuvista voi keksiä myöhemmin kaikenlaista kivaa hyödynnettäväksi erilaisissa käsitöissä, niin hyötytarvikkeissa kuin sisustuselementteinäkin.

Ikimuistoisimmat lomahetket, ne kauneimmat auringonlaskut tai hauskimmat museolöydökset, voi ikuistaa käsitöihin vaikkapa kirjaillun taulun tai ristipistotyön muodossa. Siten ihanimmat muistot tulevat helposti osaksi arkea esimerkiksi tyynynpäällisenä tai laukkuna.

Uudista korjaamalla vanhaa

Uuden ilmeen luominen piristää pitkään ja auttaa jaksamaan paremmin arjen uurastuksen keskellä. Lomallahan sellaiseen puuhaan on viimein aikaa. Esimerkiksi vanhojen, lievästi rikkoutuneiden tekstiilien korjaaminen käy yllättävän helposti, eikä uutta tuotetta aina tarvitse ostaa. Kangasta voidaan myös käyttää edelleen muihin tarkoituksiin.

Paikkaamalla vanhat rikkoutuneet farkut piristävillä väreillä saat niille paitsi lisää käyttöikää myös uuden virkistävän tyylin. Vanhoista lakanoista voi tehdä vaikka patalappuja tai pyyhkeistä kestovanulappuja. Käsitöissä vain mielikuvitus on rajana.