Viime vuosien aikana kotimaan matkailu on lisääntynyt etenkin nuorten keskuudessa. Suomalaiset ovat entistä kiinnostuneempia ekologisemmasta matkailusta, lähiseutujen nähtävyyksistä ja idyllisistä aamiaishotelleista ja maatilamatkailusta. Oman majoituskohteesi mainostaminen on tärkeää, jotta asiakaskunta saa tietää kohteestasi ja tulee luoksesi. Esimerkiksi pelkkä tienvarsikyltti ei riitä, vaikka se onkin tärkeä osa markkinointia.

Kyltin avulla ohi ajavat huomaavat yrityksesi, mutta se ei tavoita laajaa katsojakuntaa. Lehtimainonta onkin yksi matkailualan yritysten runsaasti käyttämä media. Paikallislehti on hyvä vaihtoehto, mutta mieti myös sitä, onko lehdellä tarpeeksi laaja levikki. Digitaalinen markkinointi taas on kaikkien tavoitettavissa, ja se onkin tänä päivänä hyvä mainoskanava, sillä yhä useammat matkailijat tarkistavat majoitusvaihtoehdot kätevästi esimerkiksi Facebookista.

Tee vaikutus asiakkaaseen

Paras tapa mainostaa matkailuyrityksen toimintaa on saada vieraanasi olleet matkailijat suosittelemaan kohdetta muille. Onnistut parhaiten tarjoamalla jotain sellaista, millä erotut muusta tarjonnasta ja teet vaikutuksen asukkaisiisi. Vaikka et itse tarjoaisi lisäpalveluita majoituksen ja aamiaisen lisäksi, kannattaa tehdä yhteistyötä lähiseudun muiden yrittäjien kanssa ja kertoa majoitusvieraille nähtävyyksistä ja palveluista, joita alueella on saatavana.

Mitä paremmin asukkaat viihtyvät, sitä todennäköisemmin he myös suosittelevat paikkaa toisille. Pieni lahja saa jokaisen hyvälle mielelle, ja kun sen saa yllättäen, on ilo yleensä kaksinkertainen. Katso täältä millaisia liike- ja mainoslahjoja voit tilata omalla logollasi ja yhteystiedoillasi. Kynät ovat aina tervetulleita, mutta voit kustomoida myös asiakkaille tarkoitetut suklaat tai vaikka lahjaksi annettavat golfpallot valitsemallasi kuosilla.

Mainosta useammalla foorumilla

Jos olet perustanut majoituspaikan, kannattaa sinun panostaa kunnolla myös palvelujesi mainostamiseen. Tienvarsikylttien, lehtimainosten ja digitaalisten kanavien lisäksi on hyvä miettiä, mitä muita keinoja voisit käyttää hyödyksesi. TV- ja radiomainonta tavoittaisi suomalaisia, mutta on yleensä liian kallista pienelle yritykselle. Ota siis haltuusi somemarkkinointi ja muista kannustaa asiakkaitasi antamaan oma arvionsa yöpymisestään vaikka yrityksesi Facebook-sivulla.

Parasta mainosta on tarjota jotain erikoista, jotain sellaista, mikä saa yöpyjät puhumaan ja suosittelemaan paikkaa muillekin. Globaalia matkailua pidetään tänä päivänä epäeettisenä, mikä saa matkailijat arvostamaan kotimaan kohteita ja antamaan parempia arvosteluja sellaisille matkakohteille, jotka suosivat luomua ja kestävää matkailua. Voit myös lähteä esittelemään omaa bed and breakfast -majoitustasi valtakunnallisille matkailumessuille tai muihin alan tapahtumiin.

Painata mainostuotteita

Nykypäivän kauppareissuilla on tuttu näky, että ihmiset pakkaavat ostoksiaan kangaskasseihin halutessaan panostaa ekologisuuteen. Erilaiset logot ja yritysten nimet vilisevät silmissä, ja yritykset saavat vääjäämättä tehokasta mainostusta nimelleen. Tärkeänä osana markkinointistrategiaa voidaankin pitää mainostuotteiden painatusta. Axonilla on laaja valikoima tuotteita, joihin voit hankkia painatuksen ja hyödyntää aamiaismajoituspaikkasi markkinoinnissa. Valikoimista löytyy niin kangaskasseja, vaatteita, elektroniikkatuotteita, kyniä kuin karamellejakin.

Mainostuotteiden hyödyntäminen

Kuten aiemmin mainittu, messut ovat tärkeä osa potentiaalisten asiakkaiden hankintaa. Mutta miten erottua joukosta useiden näytteilleasettajien joukosta? Suomalaiset ovat tunnetusti innokkaita jonottamaan kun jotain saa ilmaiseksi, parhaana esimerkkinä ämpärit. Mikä olisikaan siis parempi tapa erottua messuilla massasta ja houkutella potentiaalisia asiakkaita luoksesi kuin jakaa aamiaismajoituksesi nimellä varustettuja mainostuotteita?

Parhaassa tapauksessa annettu kynä kiertää ihmiseltä toiselle ja majapaikkasi nimi leviää kulovalkean tavoin. Yrityksesi nimellä varusteltu karkki saa sen sijaan hetkellisen hymyn asiakkaan huulille ja jäät positiivisen konnotaation kautta hänen mieleensä. Huppari tai t-paita sen sijaan luo yhtenäisyyttä työntekijöidesi joukossa. Tutustu Axonin laajaan tarjontaan ja pohdi, mikä mainostuote palvelisi juuri parhaiten sinun aamiaismajoituspaikkasi tarpeita.